“Neka hrana bude tvoj lek, a lek neka bude tvoja hrana.” Hipokrat

Ideja o proizvodnji zdravih sokova je rođena kada je Jasmina Adžić, majka troje male dece, odlučila da svojoj deci kupovne sokove zameni potpuno prirodnim i zdravim sokom bez ikakvih aditiva. Kako Jasmina ističe: “Dužni smo da svojoj deci ne samo obezbedimo što zdraviju ishranu u njihovim prvim godinama života, već i da ih naučimo zdravim navikama u ishrani.”.

Kada je u saradnji sa iskusnim tehnologom napravila sok od aronije, divlje borovnice, divlje kupine, maline i jabuke za svoju decu - Jasmina je shvatila da je došla do izuzetno kvalitetnog proizvoda, koji su njena deca počela da konzumiraju sa napunjenih godinu dana.

Ubrzo nakon proizvodnje prvih sokova za potrebe svoje porodice, Jasmina je u firmi“ Phillip Morris” proglašena za tehnološki višak. Iako majka troje dece – ostala je bez posla. Tada se javila ideja da svoje sokove plasira na tržište, i time započne svoj privatni biznis.

Uvoz savremene opreme iz Slovenije i kupovina kvalitetne ambalaže (koje ispunjavaju sve standarde za proizvodnju zdrave hrane - HACCP), i saradnja sa tehnologom koji je stekao ogromno iskustvo u proizvodnji prirodnih sokova tokom svog dugogodišnjeg rada u valjevskom preduzeću “Srbijanka” – označili su početak rada preduzeća “ARONKO”.

Aronko je privatno preduzeće, čija je glavna delatnost proizvodnja zdravih matičnih sokova od aronije i divlje borovnice, bez dodataka konzervanasa, aditiva, šećera i sl. Već isključivo 100 % od voća dobijenih tehnologijom hladnog ceđenja. Naučna istraživanja su pokazala da su ovakvi sokovi odlični za korišćenje preventivno radi poboljšanja i održavanja dobrog zdravlja. Pored matičnih sokova bavimo se i proizvodnjom čaja od aronije i divlje borovnice. U ponudi možete naći i aroniju i divlju borovnicu u zamrznutom stanju.

Zašto se prilikom kupovine matičnih sokova odlučiti baš za Aronka?

“Prilagođavanje prirodi, a ne prilagođavanje prirode, formula je koja vrsti obezbeđuje trajnost. Ljudska moć, ako želi da bude korisna i po sebe i po prirodu, treba da se svede na saradnju sa njom.”(B.Pekić)

”Ako sledimo prirodu kao vođu, nikad nećemo zalutati.“ (Ciceron)           

Na našem putu sledili smo prirodu i nadamo se da nismo zalutali. Odabrali smo najbolje plodove i pretočili ih u naše proizvode, koje ovom prilikom nudimo Vama. Naša preporuka Vama je da probate nešto od naših proizvoda i uverite se u naš kvalitet. Prvi put kad to učinite, vraćaćete se iznova i iznova. A posle dužeg korišćenja osetićete pravo blagotvorno dejstvo na Vaš organizam. Ukoliko je tako, slobodno nas preporučite i Vašim prijateljima.

Jedinstveni smo na tržištu po tome što su naši sokovi u zamrznutom stanju, nisu prošli proces pasterizacije. A poznato je da se zamrzavanjem najbolje očuvaju osnovni sastojci i labilne komponente kao što su vitamini, dok se pasterizacijom gubi i do 60% bitnih sastojaka.

S toga ukoliko želite za Vas i Vaše najbliže nešto zdravo i korisno, opredelite se za Aronka!

Pitate se, zašto smo se opredelili baš za ova dva bobičasta voća, aroniju i divlju borovnicu?

Ako pogledate priložen grafik, odgovor ćete dobiti sami.

grafikon o nama